Ónodi Annamária története

2022. 09.25.

Kételkedés Szelleme Bölcsesség Apó legjobb tanítványa volt. Feltárta Illúzió és Elégedetlenség legsötétebb ármánykodásait is. Képes volt megtartani az embereket az igaz úton, hiszen akkor még a FÉNY szolgálatában állt.

Az emberek világa megváltozott. Egyre erőteljesebb lett az önzés és a gonoszság. Bölcsesség Apót száműzték az emberek világából. Helyét Racionalitás Úrfi vette át, aki Önzés Úrfi jó barátja volt.

Kételkedés Szelleme Bölcsesség Apó támogatása nélkül maradt az emberek világában. Sokáig nem tudták őt rossz útra vezetni, hiszen mindent megkérdőjelezett. Nem hitt Illúziónak. Nem hitt a Hatalom Ördögének. Nem hitt Ármánykodás Hercegének.

A Rossz ekkor más módszerhez fordult, hiszen mindenkinek megvan a gyenge pontja, csak meg kell találni. Elkezdte erősíteni Kételkedés Szellemét, akiben túlzott önbizalom és önhittség alakult ki. Régen még saját értékítéletében is kételkedett, ilyenkor fordult Bölcsesség Apóhoz, aki segítette őt minden lépésében. De Bölcsesség Apó már csak egy letűnt világ elfeledett lénye volt. Az emberek pénzre, hatalomra, sikerre, kalandokra vágytak és nem bölcsességre. Már a bölcsesség fogalmát sem értették.

Kételkedés Szelleme egyre magabiztosabb lett. Úgy gondolta, hogy ő fogja megmenteni a világot, és ezzel okozta a bajt. Tudtán kívül azokat az embereket támadta meg, akik nem hódoltak be a Hatalom Ördögének, nem hódoltak be Érdek Úrfinak és nem kerültek sem Illúzió, sem Elégedetlenség hatása alá. A kétely az emberek lelke legmélyére hatolt. Mindenben és mindenkiben már csak a fenyegetést, már csak a rosszat látták. Az igaz emberek is elkezdtek távolodni egymástól, hiszen már nem tudtak hinni a jóban. Veszélybe került a hitük.

Már csak a mindent betöltő FÉNY segíthetett. Egyre kevesebben maradtak, akik képesek voltak a FÉNY felé fordulni, s oly módon megnyílni, hogy egész lényüket átjárja a tiszta FÉNY. De ők sem voltak biztonságban. A Rossz egyre erőteljesebben támadott, s mindenkit a leggyengébb pontján.