Ónodi Annamária

 

Az emberek lelkéért folyt a küzdelem. Ármány-és-Gonoszság-Szelleme volt az egyik fő vezér. Mit akart? Azt senki sem tudta. A pusztítás volt a lételeme. Mellé szegődött Önzés-és-Ego Hercege és Érdek Úrfi. Illúziót és Elégedetlenséget, a két barátnőt pedig már jól ismerjük. Ők öten együtt óriási pusztítást végeztek. Elégedetlenség először az áldozat közelébe férkőzött, s kinyitotta a kiszemelt ember lelkét társainak. Még azok jártak jobban, akik lelkébe csak Érdek Úrfi vagy Önzés-és-Ego Hercege költözött be. De jaj azoknak, akiket Ármány-és-Gonoszság-Szelleme is meglátogatott! Ők már nem csak az érdekeik végett vettek el másoktól dolgokat, ők már a rombolás öröméért is tevékenykedtek. A mások fájdalma, szerencsétlensége szinte boldoggá tette őket. Ármány-és-Gonoszság-Szelleme mellett néha megjelent a Hatalom Ördöge is. Az emberek lelke elkorcsosult. Már csak a saját jólétükben gondolkodtak. A káröröm jelentette számukra a legszebb örömet. Az volt az önigazolásuk, hogy nekik több pénzük van, mint másnak, több mindent megengedhetnek maguknak. Mások nyomora, szenvedése rájuk szórakozásként hatott. A Hatalom Ördöge pedig megrészegítette őket. Pénz és Hatalom. Ez vált a két legfontosabb hajtóerővé a világon.

Kevés ember maradt a világon, kinek lelkét nem tudta megfertőzni Ármány-és-Gonoszság-Szelleme, aki elutasította a Hatalom Ördögét, aki nem hódolt be Érdek Úrfinak. Ők egyre jobban szenvedtek az elkorcsosult világban. Lelküket egyre több kétely gyötörte. Nem tudták mi lesz velük. A ROSSZ nagyon erős volt. Minden nap meg kellett vele küzdeniük. Vagy azért rúgtak beléjük, mert valakinek az érdeke úgy kívánta, vagy azért, mert ők voltak azok, akik felett a Hatalom Ördöge uralkodni kívánt, vagy csak azért, mert valakinek ez éppen jól esett.

Már rég kihalt volna az utolsó tisztalelkű ember is, ha a Tisztaság-Fehér-Galambja időnként le nem szállt volna az emberekhez és el nem vezette volna őket a Tisztaság-Forrásához. Itt megtisztulhattak. Ebben segített nekik a Józanság és Tisztánlátás manója. A harc egyre erősebbé vált. Minden egyes ember lelkéért meg kellett küzdeni. Illúzióval és Elégedetlenséggel a Józanság-és-Tisztánlátás Manója vette fel a harcot. Önzés-és-Ego Herceggel Méltóság-és-Tisztelet Apó nézett szembe. Az Ármány-és-Gonoszság-Szelleme és a Hatalom Ördöge olyan erős volt, hogy azzal csak a FÉNY tudott megküzdeni. Az embereknek be kellett hívniuk a lelkükbe a FÉNY-t, csak úgy élhetik túl ezt a küzdelmes időszakot. Sajnos ez sem volt olyan egyszerű. Illúzió könnyen félrevezette az embereket és gyakran kötöttek ki Érdek Úrfinál, vagy Önzés-és-Ego hercegénél. A Tisztaság Forrása segíthetett volna, de a Hatalom Ördöge lekerítette. Érdek Úrfi pedig elkezdte pénzért árulni a forrásvizet, ki tudja mit keverve hozzá.

Az emberek féltek. Márpedig a félelem elidegeníti a lelkeket egymástól. Ha magányosakká válunk, akkor elveszünk. Nem tudunk megbirkózni a ROSSZ-szal. De kire számíthatunk? Arra, aki pontosan ismer minket és azt fogja elhitetni magáról, amit szeretnénk látni róla? Illúzió csodálatos ruhákat tudott az emberekre adni. Rövid időre akárkit felöltöztetett a Tisztaság és a Jó ruhájába. A Tisztaság álarca mögé bújva szinte bárhova be tudtak férkőzni és utána iszonyatos rombolást végeztek.

Az embereknek szükségük volt a Jóra, a támaszra, a vigasztalásra. Meg kellett tanulniuk behívni a lelkükbe a FÉNY-t. Ehhez szükségük volt vezetőre, segítőre. A jelekre viszont figyelni kell. A segítőnek, a vezetőnek az a dolga, hogy megmutassa a Tisztaság Forrását, hogy megtanítsa az embereket behívni magukba a FÉNYT-t. Ha valaki pénzért árulja a forrásvizet, lehet, hogy a lelkét már megmérgezte Érdek Úrfi. Ha valaki úgy állítja be magát, hogy nála van az igazság, akkor lehet, hogy elkezdett a Hatalom Ördögével barátkozni. Nincs olyan, hogy Igazság. FÉNY van. Ezt a FÉNY-t próbálják az emberek Igazságként lefordítani. Nem tudjuk, emberi értelemmel nem lehet. Együttműködési szabályokra ugyanakkor szükségünk van. Ezek megalkotásában segíthet a Józanság és Tisztánlátás manója és Méltóság-és-Tisztelet Apó. A FÉNY-t pedig meg kell tanulnunk behívnunk a lelkünkbe.

 2020. 12. 23 .